Scorpion Sports Europe

ScorpionExo™ är en nyskapande tillverkare av hjälm- och skyddsutrustning.

Scorpionhjälmarna konstrueras av några av världens mest eftertraktade hjälmformgivare, med över 178 års samlad erfarenhet. De vilda, innovativa grafiska mönstren skapas och inspireras av kreativiteten i extremesporter över hela världen, från Europa till södra Kalifornien, för att hela tiden ligga två steg före... Scorpion Sports-fabriken – själva huvudnästet - är ett state-of-the-art-område på 86.000 m².  bemannat med så många som 600 kvalificerade tekniker, som alla jobbar för att skapa världes bästa hjälmar. I princip allt som behövs för att skapa hjälmar av världsklass finns på denna anläggning, inklusive gjutning av glasfiber/Kevlar™ och polykarbonatskal, tillverkning av EPS-liner, sömnad av innerfoder, tillverkning vattendekaler, lackeringsrum, torkrum, montering, förpackning och frakt.

Många hjälmtillverkare märker upp hjälmar köpta från masstillverkare och de flesta andra lämnar bort stora delar av sin tillverkning till andra leverantörer.

Scorpion tillverkar allt själva eftersom man vill kunna kontrollera, varje operation och varje detalj, för att kunna försäkra optimal kvalitet, integritet och största möjliga effektivitet.

Denna uppmärksamhet på detaljer förstärks av det faktum att varje ScorpionExo™-hjälm är godkännd och certifierad av ECE 22-05 (testad av TÜV Rheinland) eller stiftelsen SNELL i USA. På bara några få år har ScorpionExo tagit sig in bland de top 5 ledande varumärkena på den amerikanska marknaden. Nu är det dags för europeiska motorcyklister att upptäcka vår exceptionella kvalitet och nytänkande. För det har vi öppnat vårt europeiska huvudkontor i Strasbourg, Frankrike i hjärtat av Europa. Importör för Scorpion i Sverige är TS Stockholm AB.