SCORPION AIR CHANNEL

SCORPION skapar dynamisk ventilation!

Scorpions hjälmar är vindtunneltestade och den strömlinjeformade designen ser ut att vara skapad av vinden! Och det är inte bara ett synintryck! Förutom de aerodynamiska resultaten som uppnåtts i IndyCar-vindtunneln hos Dan Gurney´s All American Racers är ventilationssystemet på gat- och Off-road-modellerna ända från konstruktionsstadiet skapade för maximal effektivitet.

Flera justerbara luftintag i fronten leder frisk luft genom kanaler formade i EPS-skummet. Luftströmmen leder effektivt bort värmen i hjälmens innerfoder samtidigt som den hjälper till att ta bort imma på visirets insida.

Varje luftintag är matchat med en egen utgångsventil, tillsammans skapar de en dynamisk cirkulation, som inte bara undviker turbulens vid hög hastighet, utan även konstant byter luften i hjälmen. För att uppnå detta sitter avancerade luftutlopp i den bakre spoilern och på sidorna som, med hjälp av fartvinden, suger ut den uppvärmda luften ur hjälmen... Ytterligare en fördel med det aerodynamiska ventilationssystemet är att det minskar vindbruset.

Scorpion Air Channel