Airfit ConceptAIRFIT CONCEPT® - Luftpumpsystem

Skräddarsy hjälmen efter ditt huvud! 

Standard på : EXO-2000 Air / Exo-1000 Air Exo-900 Air Transformer / Exo-750 Air / Exo-500 Air / Exo-410 Air / Exo-300 Air / Exo-210 Air VX-20 Air / VX-17 Air / VX-15 Air

Airfit är ScorpionExo®-exklusivitet som är standard på de flesta modeller, fyll och töm kindkuddarna på din Scorpion så att den passar din ansiktsform perfekt. Hjälmen följer formen på dina kinder precis som om den hade skulpterats för just dina ansiktsdrag.

När det gäller säkerhet, ger denna optimerade passform bättre skydd och minskar risken att hjälmen rullar av. Å andra sidan, förbättrar luftkudden även skyddet i händelse av en stöt. Denna teknik som i första hand revolutionerade komforten, får man även två andra viktiga fördelar: En tystare hjälm där man slipper störande ljud, samt en hjälm som sitter perfekt (tight) i många år.


Huvudsakliga fördelar med SCORPIONEXO® AIRFIT:

- En skräddarsydd hjälm som passar formen på ditt ansikte perfekt.

- Tack vare den inre stoppningen är den mindre benägen att plattas till vid långvarig användning. Din Scorpion kommer ha fortsatt perfekt passform genom åren.

- En dämpande effekt som motverkar stötar och minskar risken att hjälmen kan rulla av huvudet.

- En tätare och mer tight passform. Eftersom systemet helt formar hjälmen efter just ditt ansikte, så är hjälmen mer isolerad från buller, värmer bättre på vintern samt minskar störande drag i hjälmen.


DUAL-AIRFIT CONCEPT® - Dubbla Luftpumpsystem!

Var dubbelt effektiv!

Tillgängligt på: VX-20 Air

Med Dual-Airfit® drygar Scorpion åter igen ut ledningen mot konkurrenterna i Off-Road-hjälmsvärlden.

Standardmonterat på nya flaggskeppet i Off Roadsegmentet från Scorpion VX-20 Air. Dual-Airfit har på ett effektivt sätt kombinerat två separata luftpumpsystem i hjälmen: Hjälmen har två pumpar, en i hakpartiet som fyller kindkuddarna och en på baksidan som fyller främre delen av hälmen.

Systemet har utvecklats tillsammans med toppförare inom motocross och enduro och Dual-Airfit förbättrar passformen på hjälmen avsevärt.

Framför allt i racesituationer där en hjälm som sitter på plats och inte glider ner i pannan är en stor fördel, då man slipper att konstant justera hjälmens position. En bonus systemet ger är att den optimerade passformen minimerar exponerade tygytor som suger upp lera och fukt mm.

Ett revolutionerande genombrott som låter dig fokusera på det viktigaste - Din åkning, även under de mest extrema förhållandena!

Dual Airfit